Irkçı Terörist Brenton Tarrant, Fatih Sultan Mehmet'in Kazıklı Voyvoda'yı Esir Ettiği Kaleyi Gezmiş

Yeni Zelanda'da 50 Müslümanı şehit eden terörist Brenton Tarrant'ın Türkiye'de gezdiği yerler belli oldu. Tarrant, İstanbul, Tokat, Ağrı, Mersin, İzmir, Sivas, Konya ve Ankara'ya gitmiş. Tokat'a giden terörist, Kazıklı Voyvoda'nın Fatih Sultan Mehmet tarafından esir tutulduğu kaleyi bile gezmiş.

19.03.2019-15:31 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-15:47) Irkçı Terörist Brenton Tarrant, Fatih Sultan Mehmet'in Kazıklı Voyvoda'yı Esir Ettiği Kaleyi Gezmiş

Yeni Zelanda Christchurch şehrinde iki camiye saldırarak 50 kişiyi katleden teröristin Türkiye rotası ortaya çıktı.

İLK TÜRKİYE ZİYARETİ

Terörist ilk olarak Türkiye'ye 13 Mart'ta geldi. 13-15 Mart tarihleri arasında İstanbul'da kalan terörist, 15-16 Mart tarihleri arasında ise Tokat'a gitti. Terörist, Tokat'ta yer alan Kazıklı Voyvoda'nın Fatih Sultan Mehmed Han'ın talimatı ile 4 sene esir kaldığı ve sürgün hayatı yaşadığı Tokat Kalesi'ni ziyaret etti. Teröristin kaldığı otelin Gaziosmanpaşa Bulvarı üstünde olan bir şehir oteli olduğu bildirildi. Terörist 17 Mart'ta ise geri döndü.

İKİNCİ TÜRKİYE ZİYARETİ

Terörist ikinci Türkiye ziyaretini ise 13 Eylül-25 Ekim tarihlerinde yaptı. İzmir ziyaretinde ise teröristin uğrak yeri Selçuk'ta yer alan Efes ve Meryem Ana Evi idi. Teröristin kayıt sistemi olmayan pansiyonlarda kaldığı öğrenildi.

Terörist Brenton Tarrant, Türkiye'de İstanbul, Tokat, Ağrı, Mersin, İzmir, Sivas, Konya ve Ankara'ya gitmiş.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal