İran'ın Güneyinde Çekirge İstilası Devam Ediyor

İran'da Güney Horasan’dan sonra ülkenin 6 eyaletinde daha çekirge sürüsüne rastlandığı duyuruldu.

30.04.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 30.04.2020-10:51) İran'ın Güneyinde Çekirge İstilası Devam Ediyor

İran'da Güney Horasan’dan sonra ülkenin 6 eyaletinde daha çekirge sürüsüne rastlandığı duyuruldu.

Asriran haber sitesinde yer alan habere göre, İran Bitki Koruma Kurumu Sözcüsü Seyyid Rıza Mir, Güney Horasan eyaleti sonrası ülkenin güneyinde yer alan 6 eyaletinde daha çekirge istilasıyla mücadele edildiğini ifade etti.

Sözcü Mir, "Bu hafta ilk çekirge sürüsüyle mücadele 150 hektarlık alanın ilaçlandığı Güney Horasan'da başlamıştı. Sistan-Beluçistan, Hürmüzgan, Buşehr, Fars, Huzistan ve Kirman eyaletlerinde de toplam 133 bin 210 hektarlık alanda ilaçlama yapıldı" ifadelerini kullandı.

Bahsi geçen çekirge istilasının İran’ın güney eyaletlerine Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kuveyt ve Katar'dan ulaştığını kaydeden Mir, "İran, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün uyarılarını dikkate alarak 1 milyon hektarlık alanda çekirge istilasıyla mücadele etmek için hazırlığını yapmıştır" şeklinde konuştu.

İran’ın Horasan Bitki Koruma Müdürü Mehdi Yusufi, 26 Nisan’daki açıklamasında, Güney Horasan eyaletine bağlı Nehbendan ilçesinde bulunan 350 hektarlık alanın Pakistan'dan ülkeye gelen ve renleri sarı olan çöl çekirgelerinin istilasına uğradığını ifade etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal