İran'dan Uranyum Kararı: 4 Kat Arttırıyoruz

İran Atom ve Enerji Bakanlığı Sözcüsü Behram Kemalundi, Ulusal Güvenlik Konseyinin uranyumun zenginleştirilmesine yönelik aldığı karar doğrultusunda zenginleştirilmiş uranyum kapasitesinin 4 kat artırıldığını açıkladı.

20.05.2019-21:26 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-21:16)

İran Atom ve Enerji Bakanlığı Sözcüsü Behram Kemalundi, zenginleştirilmiş uranyum kapasitesinin 4 kat artırıldığını açıkladı.

"KAPASİTEMİZİ 4 KATINA ÇIKARTIYORUZ"  

Natanz nükleer tesisinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kamlundi, alınan kararın Ulusal Güvenlik Konseyi ve Cumhurbaşkanlığının daha önceden nükleer anlaşma kapsamında UF6 (uranyum heksaflorid) için alınan 300 kiloluk sınırlandırmaya uymama kararına bağlı olduğunu belirterek, “Yeni bir santrifüj eklemesi yapılmadan, zenginleştirilmiş uranyum kapasitemizi 4 katına çıkartıyoruz” dedi.

"İRAN, YETERİ KADAR SABRETTİ"  

Kararın Uluslararası Atom Kurumuna bildirildiğini ifade eden Kemalundi, nükleer anlaşmadaki bazı taahhütlerin askıya alınması için Avrupa’ya verilen ültimatom doğrultusunda 3.67 olan zenginleştirilmiş uranyum kapasitesinin 4 katına çıkartılacağını duyurdu. İran’ın yeteri kadar sabrettiğini ve alınan kararın hukuki olduğunu söyleyen Kemalundi, “Bu karar aynı zamanda muhataplarımız için siyasetlerini değiştirmeleri ve nükleer anlaşmaya tekrar dönmeleri adına bir fırsattır” diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal