İran'dan Hürmüz Boğazı Açıklaması

ISNA'ya konuşan Bakıri, "Hürmüz Boğazını kapama taraftarı değiliz ama rakiplerimizin düşmanca davranışları artarsa bunu yapabiliriz" dedi. İran Genelkurmay Başkanı, "Eğer bizim petrolümüz o boğazdan geçmeyecekse, kimseninki geçmeyecek" ifadelerini kullandı.

29.04.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-16:34)

İran Genelkurmay Başkanı ve Devrim Muhafızları komutanı Muhammed Hüseyin Bakıri, "daha fazla düşmanlık" ile karşı karşıya kalmaları durumunda Hürmüz Boğazı'nı ticari geçişlere kapayabileceğini açıkladı. ABD geçen hafta İran yaptırımlardan artık hiçbir ülkenin muaf tutulmayacağını bildirmişti.

ISNA'ya konuşan Bakıri, "Hürmüz Boğazını kapama taraftarı değiliz ama  rakiplerimizin düşmanca davranışları artarsa bunu yapabiliriz" dedi. İran Genelkurmay Başkanı, "Eğer bizim petrolümüz o boğazdan geçmeyecekse, kimseninki geçmeyecek" şeklinde konuştu.

İran hükümeti daha önce de "tehdit edildiklerini hissettikleri takdirde" Hürmüz Boğazı'nın ticari gemilere kapatılabileceğini duyurmuştu. Boğaz Orta Doğu'da petrol taşımacılığı yapan gemilerin rotası için stratejik olarak büyük önem taşıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal