İran'da Türbeler ve Kutsal Mekanlar Yarın Açılıyor

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’da yeni tip coronavirüs salgını sonrası süreçte atılacak adımlarla ilgili konuştu.

23.05.2020-13:46 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-13:45) İran'da Türbeler ve Kutsal Mekanlar Yarın Açılıyor

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’da yeni tip coronavirüs salgını sonrası süreçte atılacak adımlarla ilgili konuştu.

Yeni tip coronavirüs salgınına karşı mücadelede alınan önlemlerde üç kademeyi geçtiklerini dile getiren İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Şimdi önümüzde, coronavirüsü kontrol aşaması olarak değerlendirdiğimiz coronavirüsü yönetme ve virüsle mücadelede dördüncü aşama var" ifadelerini kullandı.

"10 EYALETTE ŞARTLAR İYİ"

İran’da tespit edilen vaka ve yaşanan ölümlerin azaldığını kaydeden Ruhani, virüs kaynaklı yaşamını yitirenlerin yüzde 88'inin de kronik hastalığı olan insanlar olduğun dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşık 10 eyalette şartların iyi olduğu ve virüsün kontrol altında olduğu söylenebilir. Bu süreçte enfekte olanların izole edilmesine azami önem verilecek. Bizim için virüsün bulaştığı kişileri tespit edip onları evde ya da hastanede karantina altında tutmamız büyük önem taşıyor."

"VİRÜSTEN KORKMAMALIYIZ"

Durumun coronavirüsten önceki haline geri dönmesinin güç olduğuyla ilgili korkuya sebep olan ifadelerin yersiz olduğunu kaydeden Ruhani, "Biz işimizi ve faaliyetlerimizi sürdürmeli ve virüsten korkmamalıyız. Bununla birlikte sağlık talimatlarına da uymaya devam etmeliyiz" diye konuştu.

KUTSAL MEKANLAR YENİDEN AÇILIYOR

Cumhurbaşkanı Ruhani, türbeler ve kutsal mekanların da yarından başlamak üzere yeniden açılmasına karar verildiğini hatırlatarak, "Önceki toplantıda kutsal mekanların üç saat sabah ve üç saat öğleden sonra halkın ziyaretine açılması kararlaştırılmıştı ancak yetkili arkadaşlarımız bunun zor bir iş olacağını söyledi.

Bu nedenle kutsal mekanların yarın itibarıyla güneşin doğuşundan bir saat sonra yeniden açılmasına ve gün batımından bir saat önce kapanmasına karar verildi" ifadelerini kullandı.

KAMU ÇALIŞANLARI İŞ BAŞI YAPACAK

Devlet memurlarının ve bütün kamu personelinin 30 Mayıs’ta işe geri dönmesine karar verildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Ruhani, personelin yalnızca 07.30-14.30 saatleri arasında çalışacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, ülke çapında camilerde toplu ibadete izin verilip verilmeyeceğine ilişkin kararın haftaya yapılacak toplantıda verileceğini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal