İran'da Suikaste Cevap! Yasa Tasarısı Onaylandı

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi, nükleer faaliyetlerin hızlandırılmasını ve tesislerdeki denetimleri sınırlayan yasayı onayladı.

02.12.2020-18:32 - (Son Güncelleme: 03.12.2020-03:21) İran'da Suikaste Cevap! Yasa Tasarısı Onaylandı

İran'da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Muhsin Fahrizade suikastinden sonra nükleer anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP), muhafazakarlar ile reformistler arasında tartışmaların yaşanmasına sebep olmuştu.

İran'da faaliyet gösteren Fars Haber Ajansına göre, dün muhafazakarların çoğunlukta olduğu Mecliste kabul edilen "Yaptırımların Kaldırılması ve İran Ulusunun Çıkarlarının Korunması için Stratejik Eylem Planı" adı verilen tasarı, nihai onay makamı olan AKK tarafından incelenmesinin ardından onaylanarak hükümete tebliğ edildi.

'RUHANİ YASAYI İSTEMİYORDU'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başta olmak üzere üst düzey hükümet yetkilileri, tasarının onaylanmaması için Meclise çağrıda bulunmuş. Ruhani, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, 'Meclisin kabul ettiği tasarıyı diplomatik faaliyetler süreci için zararlı görüyoruz. Hükümet bu tasarıyı olumlu görmüyor.' ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal