İran Rusya'nın İsteğini Kabul Etti

İran, ABD’nin Suriye rejimine karşı gerçekleştirdiği saldırıya karşın Rusya’nın NOJEH Hava Üssü'nü kullanmalarına izin verdi.

14.04.2018-10:45 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-12:20) İran Rusya'nın İsteğini Kabul Etti

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'in editörlerinden Hossein Dalirian, şahsi Twitter hesabı üzerinden, ‘İran, Rusya'nın talebi üzerine bu ülkeye ait uzun menzilli bombardıman uçaklarının ülkemizin hava sahasından faydalanmasına ve yakıt ikmali için Hamedan'da yer alan Nojeh Hava Üssü'ne iniş yapmalarına izin verdi' açıklamalarında bulundu.

Devrim Muhafızları Ordusu'na sıcaklığı ile tanınan Tasnim'in editörü, Rusya'nın, İran hava sahasını kullanmak istemesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in temsilcisi tarafından İranlı idarecilere sunulduğunu ifade ederek, ‘Bu istek, Putin'in temsilcisi ve Şemhani arasında yapılan gizli görüşme sırasında İranlı tarafa sunulmuştur.’ dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, 10 Nisan Salı günü Tahran'a gelmiş ve İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile gizli bir görüşme gerçekleştirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal