İran, İdlib Operasyonu Konusunda Kararını Verdi!

İran İdlib'e operasyon konusunda kararını verdi. İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, İdlib'e yapılacak olan olası bir operasyona İran'ın katılmayacağını açıkladı.

17.09.2018-14:04 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-13:57) İran, İdlib Operasyonu Konusunda Kararını Verdi!

İdlib meselesinin Suriye insanına zarar vermeden çözülmesi gerektiğini söyleyen İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye ve Rusya ile gerçekleştirilen toplantılarda bazı meseleleri gündeme taşıdıklarını söyledi. Suriye'nin toprak bütünlüğünden taraf olduklarını kaydeden İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, ülkesinin Esad güçlerinin İdlib'e yapacağı muhtemel bir operasyona katılmayacağını söyledi.

''SURİYE, TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENMELİ''

İran'ın Suriye'de yalnızca danışmanlık desteği verdiğine dikkat çeken Tahran sözcüsü, Suriye'nin toprak bütünlüğünden taraf olduklarını ve bu sebeple kısa zaman içerisinde ülkenin "teröristlerden" arındırılmasını talep ettiklerini bildirdi.

''İDLİB'DE İNSANİ KONULAR İÇİN GİRİŞİMLER VAR''

Kasımi, "Şu an İdlib'de insani meseleler için girişimler var. Bunların başarıya ulaştığını görmeyi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İdlib, Suriye'de 7 senedir devam eden iç savaşın sonrasında muhaliflerin elinde kalan son büyük kent olarak dikkat çekiyor. Savaşın düğüm noktalarından biri olan şehir, bir zamandır Esad güçlerinin kuşatmasında bulunuyor.

İRAN'IN SURİYE'DE 100 BİNE YAKIN SİLAHLI GÜCÜ VAR

İran'ın Suriye'de birçoğu paramiliter kuvvetler olmak üzere 100 bin civarı silahlı gücü olduğu düşünülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal