İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi'den Protestoculara Çağrı!

İran Dışişleri Bakanlığından Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri'nin istifasıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ülkedeki taraflara birlik çağrısı yapıldı.

30.10.2019-08:58 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-08:48)

İran Dışişleri Bakanlığından Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri'nin istifasına yönelik aktarılan yazılı açıklamada ülkedeki taraflara birlik çağrısı yapıldı.

Lübnan'daki güvenlik ve istikrarın korunması için tüm gruplar, partiler ve şahsiyetler arasında birliğin sağlanmasının zaruretine vurgu yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, "Lübnan halkı ve hükümetinin bu hassas ve tehlikeli dönemi başarıyla atlatmasını diliyoruz. Halkın meşru taleplerine huzurlu ortamda cevap verilmesi gerekiyor." cümlelerine yer verdi.

Lübnan'da 17 Ekim'de ekonomik durum ve vergilere tepki olarak çıkan protestolar, teknokratlardan oluşan bağımsız küçültülmüş yeni bir hükümet talebiyle etkisini gösteriyor.

Başbakan Hariri, 21 Ekim'de ekonomik krizi hafifletmek için bazı kararlar alındığını bildirmiş fakat bu kararlar da protestoları etkisiz hale getirmemişti. Hariri bunun üzerine "Lübnanlıların yüce çıkarlarını savunacak yeni bir hükümetin kurulmasına kanaat getirdiğini" belirterek istifasını Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a beyan etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal