İran Dışişleri Bakanı: Türkiye ABD'den Bağımsız Hareket Ediyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemdeki meselelere ilişkin yorumlarda bulundu.

28.01.2019-18:02 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-17:59) İran Dışişleri Bakanı: Türkiye ABD'den Bağımsız Hareket Ediyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemdeki meselelere ilişkin yorumlarda bulundu.

Türkiye hükümetinin resmi olarak Suriye’nin toprak bütünlüğünü tanıdığını söyleyen Kasımi, "Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyiyle ilgili endişeleri var. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyiyle ilgili endişeleri müzakerelerle giderilmelidir. Bu şekilde Astana süreci doğrultusunda bir adım daha ileri gitmiş olacağız" sözlerini aktardı.

Kasımi, ABD'nin adım attığı her yere fakirlik ve facia götürdüğünü belirterek, ABD'nin Astana sürecinin Suriye’ye yaptığı katkılar sebebiyle de öfke duyduğu yorumunda bulundu.

Astana toplantıları, Birleşmiş Milletler (BM) kapsamında beş sene süren siyasi geçiş görüşmelerinin durakladığı bir dönemde başlatılmıştı. Format çerçevesinde garantör ülkeler, (Türkiye, Rusya, İran) çatışmaların en şiddetli olduğu alanları "Gerginliği Azaltma Bölgesi" olarak ilan etti.

"TÜRKİYE, ABD’DEN BAĞIMSIZ HAREKET EDİYOR’’

Diğer yandan, İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami de başkent Tahran'da "İslami Düzenin Güvenliği Ulusal Savunma Mimarisi Konferansı"nda gerçekleştirdiği konferansta, Türkiye'nin ABD siyasetinden bağımsız bir şekilde hareket ettiğini ve ABD'nin görünürdeki kuvvetine karşın Suriye'den çekilmekte olduğunu belirtti.

Selami, "Türkiye, ABD siyasetinden bağımsız hareket ediyor. ABD yok olmaya doğru ilerliyor ve görünürdeki kuvvetine rağmen Suriye'den çekilmekte" sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal