İran, ABD'ye Karşılık Vermek İçin Harekete Geçti!

İran Hava Kuvvetlerinden Tuğgeneral Aziz Nasirzade, ABD’ye rağmen füze menzilinin yükseltileceğini belirterek, 'En önemli programımız füze ve mühimmatımızın menzilini artırmaktır' dedi.

04.12.2018-17:49 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-17:44) İran, ABD'ye Karşılık Vermek İçin Harekete Geçti!

ABD, İran'la gerçekleşen Uluslararası Nükleer Anlaşmanın kapsamının yeterli olmadığını ileri sürerek, anlaşmayı feshedip İran'a karşı yaptırıda bulunmuştu. ABD'ye karşılık vermek isteyen İran, ABD'nin tehdit olarak gördüğü silah programını iyileştirme kararı verdi.

İran Hava Kuvvetlerinden Tuğgeneral Aziz Nasirzade, ABD'ye rağmen füze menzilinin yükseltileceğini belirterek, 'En önemli programımız füze ve mühimmatımızın menzilini arttırmaktır' ifadelerini kullandı. 'Bu konuda herhangi bir sınırlama göremiyoruz' diyen Nasirzade, İran'ın füze menzilinin şimdiye kadar 2 bin kilometreye kadar çıkartabildiğini belirtti.

İran hükümeti, füze programlarının yalnızca savunma için yapıldığı konusunda ısrar ediyor. Fakat ABD hükümetinin ihracatı engellemesi durumunda, Hürmüz Körfezi'ndeki tüm petrol sevkiyatını aksatmakla tehdit etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal