Irak Meclisi Güvenlik Komisyonu: ABD, Bölgedeki Asker Sayısını Arttırmak İçin Bahane Arıyor

ABD'nin Irak'ta tüm hükümet görevlilerinin ülkeyi terk etmesi emrine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Irak Meclisi Güvenlik Komisyonu, ABD’yi Irak’a daha çok asker göndermek için bahane uydurduğunu ileri sürdü.

17.05.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-14:14)

Irak Meclisi Güvenlik Komisyonu üyelerinden Kerim Uleyvi, yaptığı açıklamada ABD'nin Irak'ta acil durumda çalışmayan tüm hükümet görevlilerinin ülkeyi terk etmesi emrine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD’nin bu tür açıklamalarının hedefinin Irak’ta hala istikrarın sağlanmadığını gerekçe göstererek ülkeye daha fazla asker göndermek olduğunu iddia etti.

'ABD BÖLGEYE DAHA FAZLA ASKER GÖNDERMEK İSTİYOR'  

Fetih İttifakı üyesi olan Uleyvi, "Bu gibi açıklamaların hangi amaçla yapıldığı gayet açık. Irak’ta istikrar sağlanmış vaziyette ve herhangi bir güvenlik sorunu yok. ABD, Irak’ta askeri üslerini arttırmak ve daha fazla asker getirmek için çabalıyor” sözlerini kullandı.

Haşdi Şabi’nin Irak Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olduğunu ve bütün emirlerini oradan aldığını öne süren Uleyvi, “ABD’nin Haşdi Şabi kuvvetlerine ilişkin söylediği bütün yalanlar bölgedeki amaçlarına hizmet etmeyi amaçlıyor” ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal