Irak, İran'a Açılan Sınır Kapısını Korona Virüs Nedeniyle Kapattı

Irak, İran'da ölümle neticelenen yeni tip koronavirüs vakaları sebebiyle bu ülkeye açılan bir sınır kapısını kapattı ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturdu.

20.02.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-17:50) Irak, İran'a Açılan Sınır Kapısını Korona Virüs Nedeniyle Kapattı

İran'da koronavirüs nedeniyle 2 kişinin yaşamını yitirmesi Iraklıları endişelendirdi. Kimi Iraklılar, sosyal medyada, yetersiz altyapısı olan ülkede koronavirüs ile mücadele amacıyla İran'a açılan gümrük kapılarının kapatılmasını istemeye başladı.

Twitter'da "İran'la sınırları kapatın" etiketiyle çok sayıda paylaşım yapılırken, bazı mesajlarda da "Öncelik sağlık olmalı", "Yardım edin" gibi ifadeler kullanıldı.

Bu gelişmeler sonrası Meysan Valiliği, komşu İran'a açılan Şeyb Gümrük Kapısı'nın koronavirüs vakaları nedeniyle kapatıldığını duyurdu.

Basra ve Diyala valiliklerinden gelen açıklamalarda ise, İran-Irak arasındaki sınır kapılarında sağlık birimlerinin bulundurulduğu, buraya gelen Iraklı ve İranlı vatandaşların kontrollerden geçirildiği ifade edildi.

Irak ile İran arasındaki 1450 kilometrelik hudut hattı üzerinde toplam 8 gümrük kapısı var.

KRİZ MASASI KURULDU

Diğer yandan, Irak resmi haber ajansı INA, gerekli önlemlerin alınması için Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir kriz masası kurulduğunu bildirdi.

INA yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığının Irak'ın İran'a açılan gümrük kapılarının kapatılmasını istediğine ilişkin iddiaların ise asılsız olduğu açıklandı.

Irak Sivil Havacılık Kurumu da İran ile uçak seferlerinde hiçbir aksamanın veya iptalin olmadığını ifade etti.

ALINACAK ÖNLEMLER GÖRÜŞÜLECEK

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cotyar Adıl, düzenlediği basın toplantısında, IKBY Bakanlar Kurulunun koronavirüsün bölgede yayılmasını engellemek amacıyla bir toplantı düzenleyeceğini söyledi.

Adıl, toplantıda bölge halkının sağlığının korunması amacıyla alınacak önlemlerin görüşüleceğini ifade etti.

IKBY Sağlık Bakanı Saman Berzenci de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Mesrur Barzani'nin talimatı doğrultusunda virüsle mücadele amacıyla özel bir bütçe sağlandığını aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal