Libya'daki 25 Hafter Milisi Öldürüldü

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı askeri güçler, ülkenin doğusundaki meşru olmayan silahlı güçlerin lideri Hafter tarafında savaşan milislerden 25'ini öldürdü.

20.02.2020-17:23 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-18:25)

Birleşmiş Milletler'in tanıdığı Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı askeri güçler, ülkenin doğusundaki meşru olmayan milislerin lideri Halife Hafter tarafında savaşanların 25'ini öldürüldü.

UMH tarafından düzenlenen Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Mecei, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. El-Mecei Hafter güçlerinin bu sabah başkent Trablus yakınlarındaki Hallatat bölgesine düzenlediği saldırı sonrası gerçekleştirdikleri operasyonda en az 25 silahlı milisin öldürüldüğünü söyledi.

Hafter milislerinin UHM askeri güçlerinin bulunduğu karargaha top atışı gerçekleştirdiğini söyleyen Mecei, saldırıya misliyle karşılık verildiğini ve milislerden bazılarının esir alındığını ifade etti. Mecei, esir alınan milislerin sayısıyla alakalı ise herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Hafter güçlerinin önceki gün Trablus Limanı'na düzenlediği roket saldırısında 3 kişi yaşamını yitirmiş, 5 sivil ise yaralanmıştı.

UMH, saldırı sonrası Hafter ile Cenevre'de yapılacak 5+5 askeri görüşmelerin dışında ekonomik ve siyasi görüşmeleri de durdurduğunu açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal