Hz. İsa'nın 1500 Yıllık Kısa ve Kıvırcık Saçlı Resmi Ortaya Çıktı

İsrail sınırları içerisinde bulunan Nakab Çölü'nde, Bizans zamanından kalma bir kilisenin kubbe duvarında, Hz. İsa'nın resmedilmiş ikonik portresi ortaya çıktı.

15.11.2018-10:43 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-11:21)

İsrail sınırları içerisinde bulunan Nakab Çölü'nde, Bizans zamanından kalma bir kilisenin kubbe duvarında, Hz. İsa'nın resmedilmiş ikonik portresi ortaya çıktı.

MİLATTAN SONRA 6. YÜZYILDA ÇİZİLDİ

Shivta köyünde milattan sonra 6'ıncı yüzyılda resmedildiği düşünülen çizim, Hayfa Üniversitesi sanat tarihçileri ve arkeologları tarafından inceleme altına alındı. Kilise harabesinde bir sanat tarihçisinin bulduğu duvardaki resimde Hz. İsa'nın yüzü ile kısa ve kıvırcık saçları görülüyor.

ÖNEMLİ BİR ÇİZİM

Euronews'de yayınlanan habere göre sanat tarihçileri ve arkeologlar Hz. İsa'nın resminin bulunmasının başlı başına önemli bir keşif olduğunu ifade ediyor. Kısa saçlı ikonografik sanatın Mısır ve Filistin'de çokca yaygın olduğu, daha sonra da Bizanslılara geçtiği belirtiliyor.

KISA SAÇLI, HAFİF UZUN YÜZLÜ, UZUN BURUNLU

Uzmanlar İsa'nın Batı'daki uzun saçlı ve bazen de sakallı tasvirinin tam tersine bu çizimde kısa saçlı, hafif uzun yüzlü ve nispeten uzun burnu ile dikkat çektiğini ifade ediyor.

Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, çizimde kullanılan boya, teknik ve materyallerin inceleneceği belirtilirken; resmin görünmeyen kısmının çamur ve toz altında kaldığı bilgisine yer verildi. Bunun yanı sıra açıklamada, 'Böylesine önemli ve hassas bir Bizans eserini korumak için gerekli şartları ve önlemleri belirleyeceğiz' ifadeleri de yer aldı.

ESKİ FİLİSTİN'DEKİ SON BÜYÜLEYİCİ ARKEOLOJİK KEŞİF

Resim, 'eski Filistin'deki son büyüleyici arkeolojik keşif' olarak değerlendirildi.

Nakab Çölü'nde bundan önce yapılan çalışmalar esnasında antik su sarnıcı bulunmuştu. Sitedeki çalışmalar Avrupa Araştırma Konseyi tarafından finanse ediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal