‘Hint Politikaları Bölge Barışı İçin Tehdit’

Pakistan Başbakanı Han, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Hindistan’da Mobi hükümetinin yayılmacı politikalarını Nazilerin siyasetine benzetti.

27.05.2020-15:09 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-15:10) ‘Hint Politikaları Bölge Barışı İçin Tehdit’

Pakistan Başbakanı Han, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Hindistan’da Mobi hükümetinin yayılmacı politikalarını Nazilerin siyasetine benzetti.

Pakistan Başbakanı İmran Han, "Hindu milliyetçisi Modi hükümetinin yayılmacı politikaları, Nazilerin Lebensraum (Yaşam Alanı) siyasetine benziyor" sözlerini kullandı.

Han, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Hindistan'ın vatandaşlık yasaları ve hudut anlaşmazlıkları dolayısıyla büyün komşularıyla problem yaşadığını kaydederek, Hindistan'ın Nepal ve Çin'le sınır anlaşmazlığı, Bangladeş'le vatandaşlık yasaları ve Pakistan'la da Keşmir sorunu dolayısıyla sıkıntı yaşadığını kaydetti.

"AZINLIKLAR İÇİN DEĞİL BÖLGE BARIŞI İÇİN DE BİR TEHDİT"

İmran Han, bu tür bir politikayı Nazilerin ülke dışında bulunan Almanları, Almanya hakimiyeti altında birleştirmek isteyen Lebensraum siyasetine benzettiğini ifade etti. Han, şu ifadeleri kullandı:

"Hindu milliyetçisi Modi hükümetinin yayılmacı politikaları, Nazilerin Yaşam Alanı siyasetine benziyor ve komşuları için bir tehdit oluşturuyor. Bangladeş, Çin, Nepal ve Pakistan, Hindistan'ın sahte suçlamaları tehdidiyle karşı karşıya."

Hindistan'ın kontrolü altında bulunan Cammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırmasıyla savaş suçu işlediğini dile getiren İmran Han, "Faşist Modi hükümeti, yalnızca ikinci sınıf vatandaş haline getirdiği ülke azınlıkları için değil bölge barışı için de bir tehdittir" sözlerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal