Haşdi Şabi Komutanı Amiri'den 'ABD'ye Karşı Birlik' Çağrısı

Irak'taki milis gücü Haşdi Şabi çatısı altındaki Bedir Tugayları Komutanı Hadi el-Amiri, Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis'in ABD tarafından öldürülmesinden sonra "ülkedeki tüm ulusal güçlere birlik olma" duyurusu yaptı

03.01.2020-13:28 - (Son Güncelleme: 03.01.2020-13:20)  Haşdi Şabi Komutanı Amiri'den 'ABD'ye Karşı Birlik' Çağrısı

Irak'taki milis gücü Haşdi Şabi çatısı altındaki Bedir Tugayları Komutanı Hadi el-Amiri, Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis'in ABD tarafından öldürülmesinden sonra "ülkedeki tüm ulusal güçlere birlik olma" duyurusu yaptı.

Amiri, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürülmesine yönelik yazılı açıklama yayımladı.

Irak Meclisi'nde 2'nci parti konumundaki Fetih Koalisyonu lideri de olan Amiri, söz konusu açıklamasında ABD askerlerinin ülkeden çıkarılması için tüm ulusal güçlere bir araya gelme çağrısı yaptı. Irak'ta öldürülen Süleymani ve Mühendis ile çok yakın ilişkilere sahip olduğu bilinen Amiri, bir de saldırıyı "kirli bir suç" olarak isimlendirdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına yapılan saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal