Fransa'da Genel Grev

Fransa'da memurlar tekrardan greve gitti. Fransa’da ki başlıca sendikaların çağrısıyla memurlar 8 ay içinde 3. kez genel greve çıktı. 180 merkezde gerçekleştirilen eylemlerde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikaları protesto edildi.

23.05.2018-02:27 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-02:23) Fransa'da Genel Grev

Grev sebebiyle sokaklara dökülen memurlar, 180 merkezde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikalarına karşı protesto gerçekleştirdi.

2017 yılı Ekim ve bu yıl 22 Mart tarihlerinden sonra üçüncü kez genel greve çıkan memurlar, bu kez satın alma gücünün azalması, çalışma şartlarının düzeltilmesi ve Macron’un 2022'ye kadar memur kadrosundan 120 bin kişilik kesintiye gitme planına karşı alanlara çıktı.

Fransa’da ki en büyük protesto başkent Paris'teki Republique Meydanı'nda yapıldı. 9 sendika başkanının katıldığı ve 30 binden fazla eylemcinin yürüdüğü protesto için olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı.

Sık sık Emmanuel Macron ve hükümet karşıtı sloganların atıldığı eylem Macron'un maketi taşındı. Maket yürüyüşün sona erdiği Nation Meydanı'nda göstericiler tarafından ateşe verilerek yakıldı.

EN AZ 20 KİŞİYE GÖZALTI

Protesto esnasında polis ve eylemciler arasında zaman zaman tansiyon yükseldi, iki iş yeri ve bir otobüs durağı kundaklandı. Çıkan olaylara karışması nedeniyle en az 20 eylemcinin sorgulandığı veya gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal