Fransa'da Büyük Protesto Öncesi 32 Gözaltı

Fransa'da Sarı Yelekliler tarafından bugün yapılacak büyük eylem öncesi polis gözaltı yaptı. İlk bilgilere göre 32 kişi gözaltına alındı.

08.12.2018-11:46 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-11:40) Fransa'da Büyük Protesto Öncesi 32 Gözaltı

Fransa'da 17 Kasım'da akaryakıt zamlarını protesto eden Sarı Yelekliler ismi altında organize olan protestocular, Paris'in değişik yerlerinde eylem yapmış, bu protestolar başka bazı devletlere de sıçrayarak, hükümetin geri adım atmasını tesis etmişti. Fakat, giderek büyüyen eylemlerde sular durulacak gibi görünmüyor. Fransa'nın başkenti Paris'te Sarı Yelekliler'in yapacağı büyük eylem öncesi 32 kişi gözaltına alındı.

Fransız medyasında yer alan haberlere göre, Sarı Yelekliler, başta Paris olmak üzere ülke çapında akaryakıt zamlarını ve kötüleşen ekonomik şartları protesto ediyor.

Geçen haftaki şiddet olayların tekrar etmemesi için yoğun güvenlik tedbirleri alındı.

Ülke çapında 89 bin polis vazifelendirildi. Paris'i ise 8 bin polis ile 12 zırhlı araç koruyor.

Protestocular, Paris'in sembolleri içinde olan Champs-Elysees Caddesi'ne gelmeye başladı. Polis, eylemcilerin üst aramasını yaptıktan sonra caddeye girmesine izin veriyor.

"Sarı yelekliler"in Paris'te yapacağı eylemlerden önce 121 kişi ifadeleri alınmak için polis merkezlerine götürüldü, 32 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin üst aramasında çekiç ve taş bulunduğu bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal