Filistin'e Büyük Destek! ABD Rahatsız Oldu

Kanada, Gazze, Batı Şeria, Lübnan ve Ürdün’de bulunan Filistinlilere 62,5 milyon dolarlık yardımda bulunacak.

13.10.2018-11:04 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-11:04) Filistin'e Büyük Destek! ABD Rahatsız Oldu

Kanada, Gazze, Batı Şeria, Lübnan ve Ürdün’de bulunan Filistinlilere 62,5 milyon dolarlık yardımda bulunacak. ABD başkanlarının 1995 senedinden itibaren devamlı olarak yardım ettiği Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) Donald Trump, bundan sonra destek vermeme ve mali yardımlara da devam etmeme kararı almıştı.

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Marie-Claude Bibeau tarafından yapılan açıklamada, Filistinli mültecilerin yoksulluk, işsizlik ve gıda sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Bu nedenle ülkesinin Filistinlilerin insani ihtiyaçlarının karşılanmasına yardım etmek için bölgedeki istikrarı desteklediğini belirten Bibeau, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) aracılığıyla Filistinli mülteciler için iki sene boyunca 50 milyon dolar yardım vereceklerini, bununla birlikte Right to Play International (Uluslararası Oyun Hakkı) organizasyonu kanalı yoluyla da Filistinli çocuklar için 12,5 milyon dolar yardım sağlayacaklarınu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal