Filistin'den İsrail'e Büyük Yaptırım!

Filistin Merkez Konseyi, Filistin devletini 1967 sınırları içinde tanıyana dek, Yahudi devletiyle imzalanan anlaşmalara yönelik Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) taahhütlerini sona erdirmenin yanı sıra İsrail'in tanınmasını askıya almaya karar verdi.

30.10.2018-09:14 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-09:26) Filistin'den İsrail'e Büyük Yaptırım!

Filistin Merkez Konseyi (PCC), Filistin devletini 1967 sınırları içinde tanıyana dek, Yahudi devletiyle imzalanan anlaşmalara yönelik Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) taahhütlerini sona erdirmenin yanı sıra İsrail'in tanınmasını askıya almaya karar verdi. FMK bir basın açıklamasında, ‘’Filistin Merkez Konseyi başkent olarak Doğu Kudüs ile birlikte, İsrail Filistin Devletini 1967 sınırları içinde tanıyana kadar FKÖ ve Filistin Yönetimi'nin işgalci güçle olan anlaşmalarına karşı olan taahhütlerini askıya almaya karar verdi. "dedi.  Açıklamaya göre, FMK ayrıca İsrail ile güvenlik ve ekonomik koordinasyonu durdurmaya karar verdi "Paris anlaşması da dahil olmak üzere geçiş aşaması artık mevcut değildir." FMK, bu kararları uygulamak için Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı yetkilendirdi.

İsrail ile FKÖ arasındaki bir anlaşma olan Oslo Anlaşması, 1993 ve 1995'te imzalandı ve İsraillilerle Filistinliler arasındaki barışın temel taşı sayıldı. Taraflar arasındaki ekonomik ilişkileri tanımlayan Paris Protokolü 1994 yılında imzalandı. Filistinliler, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi dahil olmak üzere Batı Şeria topraklarında bağımsız devletlerinin diplomatik olarak tanınmasını istiyorlar. İsrail hükümeti Filistin'i bağımsız bir siyasi ve diplomatik varlık olarak tanımayı reddediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal