Filistin lideri Mahmud Abbas: 'Gazze'de Bir Devletin Kurulması Mümkün Değil'

Filistin lideri Mahmud Abbas, Kudüssüz barış olmayacağını, Gazze'de bir devletin kurulması mümkün olmadığı gibi Gazze olmadan da devletin olamayacağını açıkladı.

01.05.2018-10:09 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-09:54) Filistin lideri Mahmud Abbas: 'Gazze'de Bir Devletin Kurulması Mümkün Değil'

Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) en üst yürütme organı olan Filistin Ulusal Konseyinin 23. Dönem Toplantısı, 22 senelik aradan sonra abluka altındaki Batı Şeria'da bulunan Ramallah şehrinde başladı.

"Kudüs ve Filistin'in meşruiyetinin korunması" başlığıyla gerçekleştirilen, Hamas, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin katılmadığı toplantının açılışında konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arap ve Batı medyasında ortaya çıkan Gazze'de geçici sınırları olacak bir Filistin devletinin kurulmasıyla alakalı iddialara dair "Kudüssüz barış olmaz, Gazze'de devlet olmaz, Gazzesiz devlet de olmaz’’ cevabını verdi.

Ulusal Konsey toplantısının yapılmamasını isteyenler olduğunu belirten fakat isim vermeyen Abbas, Filistin Ulusal Konseyinin kapılarının hala diğer Filistinli gruplara açık olduğunu açıkladı.

Başkan Abbas öte yandan, İsrail ablukasına karşı tek mücadele yolunun barışçıl direniş olduğunu öne çıkararak, "yüzyılın anlaşması" olarak adlandırılan projeye ya da ABD'nin barış sürecinde tek ara bulucu olarak görülmesine karşı olduklarını ifade etti.

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ortaya çıkaracağı sonuçlara karşı da ikaz eden Devlet Başkanı Abbas, "Filistin yönetimi, İsrail ve ABD ile ilişkilerinde yakın zamanda "tehlikeli" adımlar atabilir’’ diye konuştu. Abbas mevzu bahis adımlara dair ise herhangi malumat vermedi.

ULUSAL UZLAŞI SÜRECİ

11 senedir Filistin uzlaşısında ilerleme alamadıklarını söyleyen Başkan Abbas, ulusal uzlaşı sürecini, "Hamas ya Gazze'nin yönetimini ulusal uzlaşı hükümetine devreder ya da tüm sorumluluğu üstlenir" esasında destekçisi olduklarını bunu da Mısır yönetimi tarafına ilettiklerini açıkladı. Başkan Mahmud Abbas, Gazze ya da başka bir mekanda paralel konsey toplanması çalışmalarının başarısız olduğunu ifade ederek, "Filistin Ulusal Konseyi toplanmasaydı, Filistin hayali tehlikeye düşerdi’’ diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal