Filipinler, Kanada'nın Çöplerini Almaması Üzerine Elçisini Geri Çağırdı

Filipinler ile Kanada arasında ‘savaş tehdidine’ kadar uzanan çöp krizi ciddiyetini hala kuruyor. Çöplerini geri alması için Kanada’ya 15 Mayıs’a kadar süre veren Filipinler, bu sürenin dolmasından sonra büyükelçisini ülkesine geri çağırdı.

16.05.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-11:45)

Filipinler Dışişleri Bakanı Teddy Locsin Jr., Kanada’nın çöpleri geri alma noktasında tanınan sürenin son gününün de geçtiğini belirterek, gece yarısı itibariyle büyükelçisini ve elçilik görevlilerini geri çağıran talimatların Kanada’ya iletildiğini açıkladı.

Bakan, “Kanada verilen süreyi aştı. Çöpleri buradan alana kadar Kanada’daki diplomatik varlığımızı azaltmalıyız” ifadesinde bulundu.

DİPLOMATİK TEMSİLCİLER GERİ ÇEKİLDİ  

Bakan, Kanada’nın çöplerin taşınması noktasında Filipinli gümrük yetkilileriyle yapması beklenen görüşmeyi düzenlememesinden sonra diplomatik temsilcileri geri çekme kararı aldıklarını açıkladı.

BBC’ye açıklamalarda bulunan Manila’daki Kanada Elçiliği görevlileri ise ‘çöpleri geri almak için bir teklif yaptıklarını’ ve ‘bu sürecin olabildiğince çabuk gerçekleşmesi için Filipinli yetkililerle yakın temasta olduklarını’ belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal