Eski Cumhurbaşkanı Hakkında Tutuklama Kararı Çıkarıldı

Ermeni mahkemesi Cuma günü 2008 yılında ülkedeki ölümcül protestolara bağlantıları nedeniyle eski bir Ermenistan cumhurbaşkanı hakkında tutuklama kararı çıkardı.

08.12.2018-17:18 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-17:36) Eski Cumhurbaşkanı Hakkında Tutuklama Kararı Çıkarıldı

Ermeni mahkemesi Cuma günü 2008 yılında ülkedeki ölümcül protestolara bağlantıları nedeniyle eski bir Ermenistan cumhurbaşkanı hakkında tutuklama kararı çıkardı. Mahkeme, ülkenin eski cumhurbaşkanı Robert Kocharyan'ın 2008 yılında 10 kişinin ölümüne neden olan ölümcül protestolara yönelik bağlantıları nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.

Rusya'nın TASS haber ajansı, 64 yaşındaki politikacının tutuklandığını bildirdi. Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi'nin başkanı Artur Vanetsyan “Robert Kocharyan mahkeme kararı ile tutuklandı. Bildiğim kadarıyla, Erivan-Merkez hapishanesinde tutuluyor.” dedi.  Ermenistan Özel Soruşturma Servisi, 1998 ve 2008 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Kocharyan'ı ülkedeki anayasal sistemi tersine çevirmekle suçladı. Kocharyan suçlamaları reddetti.

Temmuz ayında Erivan'daki bir mahkeme Kocharyan'ın tutuklanmasına karar vermiş ancak kefaletle serbest bırakılmıştı. 1 Mart 2008'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında düzenlenen protestolarda 2 polis memuru da dahil 10 kişi öldürülmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal