Ermenistan'ın Azerbaycan'a Saldırısına İran ve CHP Desteği

İran devleti, Azerbaycan sınırında sivil yerleşim yerlerine saldıran Ermenistan'ın yanında yer aldı. Kara topraklarını Rusya'nın sevkiyatına açarak, lojistik destek sağladı.

28.09.2020-12:04 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-11:46)

İran devletinin Ermenistan'ın yanında olduğunu açıklamasının ardından ülkenin Dini Lideri Hamaney'in cuma namazı imamı, Azerbaycan'ın yanında yer aldığını belirten bir açıklamada bulundu.

Diğer taraftan Türkiye'deki ana muhalefet partisi CHP, Ermenistan'ın saldırısından 12 saat sonra konuya yönelik açıklama yaptı.

Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu açıklamasının ardından gelen CHP'nin ilk ifadesi Ermenistan taraflıydı.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı saldırısına tepkisiz kalmayarak, kardeş ülkeye destek olan Türkiye'nin bu yardımı CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Rusya'nın arka planında yer aldığı Ermenistan saldırısına karşı, kardeş ülke Azerbaycan'a yardım eden Türkiye için 'Azerbaycan'a cihatçı taşımak' gibi  provakatif ifadeler kullanılan CHP'li Ünal Çeviköz, 2001 yılında DSP'li Bülent Ecevit'in Başbakanlığındaki koalisyon hükümeti tarafından Azerbaycan'a Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi olarak atanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal