Endonezya'da Düşen Uçağın Enkazı Bulundu

Endonezya'da kalkışından sadece 10 dakika sonra irtibatı kesilen ve sonrasında düştüğü açıklanan uçaktaki yolcuların cesedine ulaşıldı.

29.10.2018-13:54 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-14:07) Endonezya'da Düşen Uçağın Enkazı Bulundu

Endonezya'da düşen uçaktaki yolcuların cesetlerine ulaşıldı. Endonezya'da kalkışından sadece 10 dakika sonra irtibatı kesilen ve sonrasında düştüğü açıklanan uçaktaki yolcuların cesedine ulaşıldı. Lion Air havayoluna ait yolcu uçağı, kalkıştan dakikalar sonra düştü. 181'i yolcu, 7'si mürettebat 188 kişiyi taşıyan uçağın düştüğü denizden ilk cesetler bulundu. İlk anda yolcuların durumu açıklanmamış, sadece uçak enkazının bulunduğu açıklanmıştı. Uçak, kalkışından sadece 10 dakika sonra kule ile irtibatı kaybetmişti.
Endonezya’da Lion Havayolları’na ait bir yolcu uçağı Jakarta-Pangkalpinang seferini yapmak üzere başkent Jakarta’dan hareket ettikten kısa bir süre sonra denize düştü. Bangka adasının Pangkal Pinang şehrine uçmak için Jakarta’dan kalkan Boeing 737 Max 8 tipi 200 yolcu kapasiteli, JT 610 sefer sayılı uçaktaki yolcular arasında kurtulan olmadığı tahmin edilirken, ilk cesetlere ulaşıldı. Arama ve Kurtarma Ajansı sözcüsü Yusuf Latif, "Uçak suyun 30-40 metre altına düştü, kalıntılara ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.
Endonezya Ulaştırma Bakanlığı da 181 yolcu arasında 2 bebek ve bir çocuk bulunduğunu, mürettebatın ise ikisi pilot 7 kişiden oluştuğunu açıkladı.

Öte yandan Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesi Başkanı Soerjanto Tjahjono, Lion Havayollarına ait Boeing 737 MAX 8 tipi JT 610 uçağının, şirketin bünyesine son kattığı yeni uçaklardan biri olduğu bilgisini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal