DTÖ: Küresel Ticarette Rekor Düşüş En Kötü Senaryonun Altında Kalacak

Dünya Ticaret Örgütü’nün raporuna göre 2020’nin ilk çeyreğinde coronavirüs dolayısıyla global mal ticaretini rekor seviyede azaldı. Ancak bu düşüşün en kötü senaryonun altında kalacağı kaydedildi.

23.06.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:45) DTÖ: Küresel Ticarette Rekor Düşüş En Kötü Senaryonun Altında Kalacak

Dünya Ticaret Örgütü’nün global ticaretle ilgili yayımladığı istatistik ve görünüm raporuna göre, daha önce nisan ayında global mal ticaretinin bu sene yüzde 13, en kötü yüzde 32 düşeceğinin tahmin edildiği anımsatılarak, coronavirüsün yol açtığı ekonomik kriz karşısında devletlerin hızlı bir şekilde tedbir almasıyla bu sene en kötü senaryonun yaşanmayacağı ifade edildi.

Global ticarete ilişkin yeni bir tahmin belirtmeyen Dünya Ticaret Örgütü, global mal ticaretinin seneye yüzde 5 ila yüzde 20 düzeyinde yükseleceğini kaydetti.

Söz konusu raporda, dünya genelinde ticaret hacminin 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 3 azaldığı ve daha önceki öngörüye göre ikinci çeyrekte yüzde 18,5 düştüğü ifade edildi.

Raporda, global ticaretin 2020’nin diğer iki çeyreğinde, çeyrek başına yüzde 2,5 artması durumunda, global ticarette yaşanan yüzde 13'lük düşüş olan daha iyi senaryonun yaşanabileceği kaydedilerek, tahmin edilenden daha zayıf ekonomik büyüme, daha yaygın ticaret sınırlamaları ifade edildi. Raporda ayrıca coronavirüs pandemisinde muhtemel bir ikinci dalganın 2021 yılındaki ekonomik düzelmeye negatif etki edeceğinin altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal