DSÖ’den Afrika’ya Uyarı: Test Edilmemiş İlaçları Kullanmayın

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip coronavirüse karşı test edilmemiş ilaçlar kullanan kişilere karşı bir uyarı yayınladı.

06.05.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-15:23) DSÖ’den Afrika’ya Uyarı: Test Edilmemiş İlaçları Kullanmayın

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip coronavirüse karşı test edilmemiş ilaçlar kullanan kişilere karşı bir uyarı yayınladı.

DSÖ’nün bu uyarısı Afrika kıtasına bağlı bir ada ülkesi olan Madagaskar’da, Cumhurbaşkanı Rajoelina'nın Covid-19 hastalarını tedavi etmek için geliştirdiklerini savunduğu bitkisel bir ilacın tanıtımını yapmasının üzerine geldi.

Cumhurbaşkanı yardımcısının BBC'ye yaptığı açıklamada, Covid-Organics olarak bilinen ilacın üç haftada 20’den daha az kişide test edildiğini dile getirdi. Bu durum DSÖ’nün klinik çalışmalarla ilgili kılavuz ilkelerine uygun değil.

DSÖ’nün ilkelerine uygun olmamasına rağmen, Gine-Bissau, Ekvator Ginesi ve Liberya dahil olmak üzere birçok Afrika ülkesi, sıtma tedavisinde kullanılan bir bileşenin kaynağı olan artemis bitkisinden ve diğer Madagaskar bitkilerinden üretilen Covid-Organics'i sipariş etti.

Geçen hafta Madagaskar Başkanı Andry Rajoelina, Afrikalı liderlerle birlikte ilaca ilişkin düzenlenen çevrimiçi toplantısında konuşmuştu.

Toplantının ardından Afrika Birliği, Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (Africa CDC) tarafından incelenmesi için Covid-Organics hakkında daha fazla detay istemişti.

Dünya Sağlık Örgütü ise yayınladığı uyarıda "Afrikalılar, dünyanın geri kalanındaki insanlarla aynı standartlarda test edilmiş ilaçları kullanmayı hak ediyorlar." sözlerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal