Donald Trump: 'Türkiye, NATO Üyesi Olarak İyi İş Çıkardı'

ABD Başkanı Donald Trump, "Türkiye, NATO üyesi olarak iyi iş çıkardı." dedi.

04.12.2019-16:47 - (Son Güncelleme: 04.12.2019-17:49)

ABD Başkanı Donald Trump, "Türkiye, NATO üyesi olarak iyi iş çıkardı." dedi.

Londra'daki NATO Liderler Zirvesi'nin sonrasında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile basına mensuplarına Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden önemli ayrıntıları aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile plansız bir görüşme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Trump, "Her şeyi görüştük. Harika, iyi bir görüşmeydi. Suriye'yi konuştuk, Kürtleri konuştuk. Sınır ve güvenli bölge çok iyi gidiyor. Bu konuda Türkiye'ye çok itibar ediyorum. Ateşkes sürüyor. Bence insanlar buna şaşırdı. Belli ki bu konuda bana itibar edenler var ama muhtemelen etmiyorlar." dedi.

Türkiye ile Suriye sınırının uzun süredir karışıklıklara sahne olduğunu dile getiren Trump, "Askerlerimizi çektik, petrolü aldık. Askerlerimiz petrolün olduğu yerde. Ben böyle istiyorum. Onlar kendi sınırlarını devriye gezerler ve bunu yapıyorlar." diye konuştu.

Türkiye'nin NATO üyeliğine yönelik yöneltilen bir soruya cevap veren Trump, "Pek çok kişinin Türkiye'ye, yaptıklarından dolayı saygısı var. Buna pek çok kez değinildi. Sınırda ve güvenli bölgede de iyi iş çıkarıyorlar." açıklamasını yaptı.

Zirveyle ilgili değerlendirme yapan Donald Trump, "Harika 2 gün geçirdik. Bence NATO her zamankinden daha güçlü." diye açıkladı.

Çok sayıda ülkenin savunmaya daha fazla para ayırmaya başladığını ifade eden Donald Trump, 3 yıl içinde bu alana 400 milyar dolar daha fazla ayrıldığının görüleceğini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal