Donald Trump: ABD Nükleer Cephanelik Kuracak

Başkan Donald Trump, ABD'nin Rusya ve Çin'e baskı yapmak için nükleer cephanesini destekleyeceği konusunda açıklama yaptı.

23.10.2018-09:26 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-09:21) Donald Trump: ABD Nükleer Cephanelik Kuracak

Başkan Donald Trump, ABD'nin Rusya ve Çin'e baskı yapmak için nükleer cephanesini destekleyeceği konusunda açıklama yaptı. Gazetecilere verdiği demeçte, Rusya’yı ayrılmakla tehdit ettiği 1987 Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) anlaşmasını ihlal ettiği yönündeki inancını tekrarladı. Rusya iddianameyi reddediyor. Soğuk Savaş dönemi anlaşması, Avrupa menşelerine karşı algılanan Sovyet tehdidini azaltarak orta menzilli füzeleri yasaklamıştı. Rusya, ABD daha fazla silah geliştirirse aynı cevabı vereceği konusunda uyardı. Trump, ABD'nin cephanelik kurmakta kararlı olduğunu söyledi.

Bu hareketler nükleer silah yarışına mı dönecek?

Trump,"Bu Çin'i dahil etmek istediğiniz her şey için bir tehdit, Rusya'yı da içeriyor, bu oyunu oynamak isteyen herkesi içeriyor ... Rusya bu anlaşmanın ruhuna veya anlaşmanın kendisine bağlı kalmadı. "dedi. Bu arada ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD’nin anlaşmayı bırakma planını kınadıktan sonra Moskova'da görüşmelerde bulundu. Bolton'a ABD'nin geri çekilmesinin, nükleer silahların yayılmasını önleme rejimine "ciddi bir darbe" olacağı söylendi.

Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolai Patrushev de, Kremlin'in ABD ile birlikte "karşılıklı" şikayetleri ortadan kaldırmak için "hazır" olduğunu söyledi. Bolton ziyarete başladığında, Moskova nükleer güç dengesini korumak için adımlar atacağı konusunda uyardı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Amerikan tarafının bu konudaki açıklamasını duymamız gerekiyor." Dedi. "Antlaşmayı bitirmek Rusya’yı kendi güvenliği için adımlar atmaya zorluyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal