DEAŞ Operasyonu! İnternet Ortamında Ağır Darbe Aldı

Terör örgütü DEAŞ’ın eleman kazanmak ve saldırılar yapması için kendisine yakın olan kişileri kışkırtmak için kullandığı sanal ortamda Avrupa ve ABD emniyet güçleri ortak bir operasyon gerçekleştirdi.

27.04.2018-17:54 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-17:50) DEAŞ Operasyonu! İnternet Ortamında Ağır Darbe Aldı

Operasyonda DEAŞ’ın siyasi propaganda kanallarının serverları operasyon sonucunda kapatıldı. Özellikle Amaq haber ajansı, al-Bayan radyosu, Halumu ve Nasher gibi siteler kapatıldı.

Operasyon eş zamanlı yapılırken, Europol tarafından yönetildi. Europol Başkanı Rob Wainwright, “Bu operasyonla, DEAŞ’ın internet yoluyla propagandasını yapmasına ve Avrupa’daki gençleri siyasi manada aşırılaştırmasına karşı büyük bir darbe vurduk. Bmlgede sıkıştırılmışlardı, şimdi de internet ortamında çok kritik şekilde sıkıştırıldılar ve ağır bir darbe yediler. Korkunç propaganda görüntülerini ve mesajlarını yaymalarını sağlayan teknik altyapının internet irtibatı kesildi” diye konuştu.

Operasyon dahilinde DEAŞ serverlarının kapatılması ve bu serverları kullanan kişilerin belirlenip yakalanması da var. Europol, Amaq hakkında 2015 senesinde ikazlar da bulunmaya başlamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal