Coronavirüsün 3 Yeni Belirtisi Ortaya Çıktı

Çinli uzmanlar yaptıkları çalışmalarda, coronavirüsün yeni belirtilerini tespit etti. Uzmanlar coronavirüsün, iştahsızlık, ishal ve bulantı gibi sindirim sistemini etkileyen yeni semptomlarının olduğunu açıkladı.

20.03.2020-16:29 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-16:21) Coronavirüsün 3 Yeni Belirtisi Ortaya Çıktı

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgının için henüz bir tedavi yönetimi bulunamazken, uzmanların çalışmaları devam ediyor. Çin'de 3 hastanede 204 enfekte kişi üzerinde yapılan incelemenin sonucu 'American Journal of Gastroenterology' isimli dergide yayımlandı. 

Uzmanlar incelemeler sonucu, vakaların yüzde 48,5'inin solunum yolundaki semptomlarla eş zamanlı yaşanan sindirim sistemi sorunlarından şikayetçi olduğunu bildirdi. İshal, iştahsızlık ve bulantı gibi sindirim sistemini etkileyen belirtiler olduğu açıklandı.

SOLUNUM SIKINTISI BULUNAN KİŞİLERDE DAHA HIZLI İYİLEŞİYOR

Sadece ishalden muzdarip bazı vakalarda ateş veya öksürük bulgusuna rastlanmadığı tespit edildi. Yine sindirim sistemi şikayetleri bulunan vakalarda, ilk belirtilerin görülmesinden hastaneye kaldırılmaya kadar geçen sürenin, bu şikayetleri olmayanlardan bir buçuk gün daha uzun olduğu (9 gün) kaydedildi. Çalışmada sadece solunum yolu sıkıntısı bulunan kişilerin daha hızlı iyileştiği gözlemine de yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal