Coronavirüs Salgınının Avrupa Üzerindeki Etkisi Sürüyor

Yeni tip coronavirüs tespit edilen kişilerin sayısı, son 24 saatte birçok Avrupa ülkesinde artış gösterdi.

19.03.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-16:13) Coronavirüs Salgınının Avrupa Üzerindeki Etkisi Sürüyor

Çin'in Vuhan şehrinde patlak veren ve kısa zaman içerisinde tüm dünyada görülen yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakalarının sayısı Avrupa ülkelerinde artmayı sürdürüyor.

Çin'de son 24 saatte ilk kez "ülke içi" kaynaklı Covid-19'a rastlanmazken; Dünya Sağlık Örgütünün salgının yeni "merkez üssü" olarak adlandırdığı Avrupa'da, yeni virüsten etkilenenlerin deayıpları da arttı.

Avrupa Birliği (AB) kurumlarıyla NATO'nun bulunduğu Belçika'da virüse yakalananların sayısı son 24 saatte 309 yükselerek 1795'e, ölü sayısı ise 21'e çıktı. Virüs şüphesiyle hastaneye kaldırılanların sayısı 634 olurken, 130 kişinin de yoğun bakımda tutulduğu açıklandı

Avrupa'da salgının en fazla etkilediği ülke konumundaki İtalya'nın komşularından Hırvatistan'da ise virüs bulaşanların sayısı 102'ye çıktı.

Karantina altında virüsten enfekte olmuş bir kişi hayatını kaybederken; yetkililer hastanın başka hastalıklarının da olduğunu bildirdi.

Hırvatistan'da gece yarısı hayata geçirilen yeni önlemler çerçevesinde, market, yakıt istasyonu, fırın ve hijyen malzemeleri satan dükkanlar dışında tüm işletmeler, müzeler, sinemalar, tiyatrolar ve spor salonları kapatıldı. Dini törenler ve vatandaşların yurt dışına çıkışına da yasak geldi.

Hollanda'daki uluslararası mahkemeler de virüs salgını sebebiyle duruşmalarını askıya aldı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, mart bitimine dek tüm duruşmalarını, Uluslararası Adalet Divanı ise 23-27 Mart'ta yapılacak Guyana ve Venezuela arasındaki davanın duruşmaları daha sonra görülecek.

BULGARİSTAN-TÜRKİYE SINIRINDAKİ TIR KUYRUĞU 30 KİLOMETREYİ BULDU

Türkiye'nin sınır komşularından Bulgaristan'da virüs bulaşan kişi sayısı 81'e, ölü sayısı ise 3'e çıkarken; Bulgaristan ile Türkiye arasındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda Bulgaristan'dan Türkiye'ye geçmek için bekleyen tırlardan oluşan kuyruğun 30 kilometre kadar olduğu ifade edildi.

Denetimler sebebiyle günlük geçiş yapan araç sayısı da 2 bin 100'den, 1800'e düştü

Avusturya Sağlık Bakanlığı, ülkede virüsten enfekte olan kişi sayısının 1843'e, ölümlerin ise 5'e yükseldiğini duyurdu.

Ülkede uygulamaya giren salgının önüne geçebilmek adına alınan önlemleri ihlal eden bir işletme sahibine yasal işlem yapıldı. Pazartesi alınan kararlar doğrultusunda, restoranların kapalı tutulması gerekirken; Aşağı Avusturya'da bir restoran sahibinin bu kuralı ihlal ettiğini saptayan polis, restoran sahibine yüklü miktarda para cezası kesti.

Avusturya'nın İtalya sınırındaki Tirol eyaletindeki iki yerde uygulamaya giren karantinanın, bölgenin büyük bir kısmını kapsayacak şekilde genişletilmesi kararına varıldı.

Bosna Hersek Sınır Polisinden gelen açıklamada, Brod Sınır Kapısı'nda görevli 5 memurun "rüşvet aldıkları" gerekçesiyle açığa alındıkları ifade edildi.

Ülke medyasında yer alan bazı haberlerde, memurların rüşvet karşılığı yurt dışından gelen ve önlemler çerçevesinde karantina altına alınması gereken bazı kişilerin ülkeye girişlerine izin verdikleri öne sürülmüştü.

Kosova, Türkiye'deki 39 vatandaşını ülkeye getirirken, bu kişilerin 14 gün süresince karantina altında kalacağını duyurdu.

Coronavirüs tespit edilen kişi sayısı Çekya'da 572'ye, Polonya'da 305'e yükselirken, Slovenya'da 286'ya, Slovakya'da 105'e, Sırbistan'da 97'ye, Macaristan'da 73'e, Arnavutluk'ta 64'e, Bosna Hersek'te 45'e, Kuzey Makedonya'da 42'ye, Karadağ'da ise 8'e yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal