CNN International Dünyanın En Güvenli Yerinde

Amerika’nın dünyanın en güvenli yeri olarak nitelendirdiği Amerikan üssüne giren CNN International yetkililerle konuştu.

12.05.2018-15:39 - (Son Güncelleme: 12.05.2018-16:19) CNN International Dünyanın En Güvenli Yerinde

Dünyaca ünlü haber kanalı CNN International, Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığı'nın (NORAD) Colorado Springs bölgesinde yer alan Cheyenne Dağ Üssü'ne girdi.

Kuzey Kore’nin nükleer eylemlerinin izlendiği bölgeye giren CNN International ekibi gözlemlere devam etiklerini kaydetti.

"İŞİMİZ DAKİKALARA VE SANİYELERE BAĞLI"

ABD ve Kanada'nın ortaklaşa çalıştığı NORAD'ın başındaki isim olan Kanadalı Travis Morehen, her gün Kuzey Kore'yle alakalı 3-4 istihbarat notu aldıklarını söyledi. "İşimiz dakikalara ve saniyelere bağlı. Siyasi retoriği düşünmek ve değerlendirmek, bizim işimiz değil. Kuzey Amerika'ya gelecek metal parçalarından korkuyoruz" açıklamasında bulundu.

GRANİT TABAKASININ 700 METRE ALTINDA

Bu sene kuruluşunun 60. yıl dönümünü kutlayan NORAD'ın Cheyenne Dağ Üssü, 700 metrelik granit tabakasının altında yer alıyor.

TAM 23 TONLUK DAYANAKLILIĞI VAR

Nükleer saldırıdan zarar görmemesi hedeflenen üssün 23 tonluk patlamaya dayanacağı belirtilen iki kapısı, tatbikat dışında yalnızca bir kere tamamen kapatılmış: 2001'deki 11 Eylül saldırılarında.

"DÜNYANIN EN GÜVENLİ YERİ"

Yetkililer, buranın dünyanın en güvenli yeri olduğunu söylüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal