Çin’den Türkiye İle Stratejik İş Birliğini Artırma Talebi

Çin Devlet Müşaviri ve Dışişleri Bakanı Vang Yi, "Türkiye ve Çin yükselen piyasalar ve gelişmekte olan önemli ülkeler" ifadesinde bulundu.

16.05.2019-15:49 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-15:41)

Çin Devlet Müşaviri ve Dışişleri Bakanı Vang Yi, Türkiye ve Çin’in yükselen piyasalar ve gelişmekte olan önemli ülkeler arasında olduklarını söyleyerek, "Mevcut uluslararası koşullarda Türkiye ve Çin’in stratejik koordinasyon, iş birliği ve konsensüsü artırması önemli." sözlerini kullandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Çin ziyareti doğrultusudna başkent Pekin’de yer alan Congnanhay Devlet Konukevi’nde Çin Devlet Müşaviri ve Dışişleri Bakanı Vang tarafından misafir edildi.

Görüşmenin basına açık bölümünde Vang, iki ülkenin geniş ortak çıkarları olduğunu vurgulayarak, "Türkiye ve Çin yükselen piyasalar ve gelişmekte olan önemli ülkeler. Mevcut uluslararası koşullarda Türkiye ve Çin’in stratejik koordinasyon, iş birliği ve konsensüsü artırması önemli." sözlerini kullandı.

ÇİN İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER VERİMLİ GEÇTİ  

Vang bunun yanı sıra, Önal’ın Çin ziyaretinin ikili ilişkilerinin siyasi boyutları bakımından değerli olduğunu söyledi.

Önal da Çin temaslarının verimli geçtiğini belirterek, Bakan Vang’ı Ağustos ayında Türkiye’de düzenlenecek olan Büyükelçiler Konferansı programına davet etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal