Çin'den Covid-19 Aşısı Açıklaması: Aşı Yüzde 99 Etkili Olacak

Çin'de geliştirilen ve yüzde 99 oranında başarı göstermesinin beklendiği söylenen Covid-19’a karşı aşının ikinci aşamasına geçildiği aktarıldı.

30.05.2020-16:50 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-16:49) Çin'den Covid-19 Aşısı Açıklaması: Aşı Yüzde 99 Etkili Olacak

Çin'de geliştirilen ve yüzde 99 oranında başarı göstermesinin beklendiği söylenen Covid-19’a karşı aşının ikinci aşamasına geçildiği aktarıldı.

Çin merkezli Sinovac firmasının ve Çinli bilim insanlarının ortaklaşa geliştirdiği aşı için Sinonav’ta görevli bilim insanı Luo Baishan, yüzde 99 düzeyinde başarı olacağından emin olduğunu söyledi.

AŞININ ADI ‘CORONAVAC’

İngiltere medyasında servis edilen haberlerde Covid-19’a karşı geliştirilen aşının isminin “CoronaVac” olduğu ifade edildi.

Maymunları Covid-19’a karşı koruduğu iddia edilen ilacı geliştiren Sinovac şirketinden gelen açıklamada, “Sinovac Biyotek’te çalışan bilim insanları, toplamda 8 maymuna 2 farklı coronavirüs aşısı verdi. Yaklaşık 3 hafta sonra, maymunlar, coronavirüse yol açan SARS-CoV-2 virüsüne maruz bırakıldı. Maymunlardan hiçbiri enfeksiyon göstermedi” sözlerine yer verildi.

"HALA İNSANLAR ÜZERİNDE DENENMESİ GEREKİYOR"

Şirketten gelen açıklamada, maymunlar üzerindeki denemelerde alınan sonuçlar sonrası insanlar üzerinde de aşının test edileceğini ve bu denemenin 3 kademede yapılacağı ifade edildi.

Bazı Avrupa ülkeleriyle iletişim halinde olduklarını kaydeden şirket, aşıyla ilgili tartışmaların yapılması için erken olduğunu ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal