Çin'de Yasaklar Gevşetilince Parklar Doldu

Çin'den dünyaya yayılan coronavirüs salgınından yaklaşık olarak 1.5 milyon insan etkilenirken Çin'de hayat normale dönmeye başladı. Bu durum karşısında Çin'deki tedbirler gevşetilirken, Çinliler hafta sonu Anhui eyaletindeki Huangşan Dağ Parkı’na akın etti.

07.04.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-15:41)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya genelinde yaklaşık olarak 1.5 milyon insanı etkiledi. Virüs sırsıyla Avrupa ve Amerika'da etkili olurken, Çin'de ise hayat normale dönmeye başladı. Bu nedenle Çin'de alınan önlemlerde de gevşetilmeye gidildi. 

Yetkililer buna rağmen uyarılarına devam ederken salgının son bulmadığını tekrar tekrar yineledi. Fakat Çinli vatandaşlar bu duruma aldırış etmeden rutin yaşantılarına hızlı bir şekilde dönüş yaptı. Virüsün sıfır noktası olan vahşi hayvan pazarları tekrar faaliyete geçerken, seyahat yasağının da rahatlatılmasında sonra Çinliler hafta sonu Anhui eyaletindeki Huangşan Dağ Parkı'na gitti. Park yetkilileri günlük 20 bin kişilik kapasitenin dolduğunu belirtirken, bu nedenle parkı ziyarete kapattı.

Çin'deki yerel vaka ve yerel ölüm sayıları sıfıra indi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal