Çin mezarları bile yok ediyor

Çin işkenceye devam ediyor. Doğu Türkistan’da Uygur mezarlarına yönelik tahribat girişimleri uydu görüntülerine yansıdı.2014’ten bu yana, içlerinde anıt mezar ve türbelerin de yer aldığı en az 45 mezarlığın ortadan kaldırıldığı tespit edildi. Yok edilen bazı mezarlıkların yerine oyun parkı yapıldığı gözlendi.

18.09.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-10:19) Çin mezarları bile yok ediyor

Çin zulmü devam ediyor

Fransız AFP ajansının çevre konusunda faaliyet yürüten Earthrise Alliance isimli sivil toplum kuruluşundan uzmanlarla yürüttüğü ortak araştırmaya göre Çin, son iki yıl içinde Doğu Türkistan’da onlarca mezarlığı yok etti.
 
Ajans muhabirleri, Doğu Türkistan’ın Aksu ilinin Şayar ilçesinde  mezarlığı ziyaret ederek son durumu yakından görüntüledi. Muhabirler mezarlıklardan birinin “temizlendiğini” ve insan kemiklerini ortalığa saçılmış halde gördüklerini aktardı.
 
Kültürümüzü yok etmeye çalışıyorlar

Çinli yetkililer, stratejik bir yol izleyerek özellikle eski mezarlıkları kentsel dönüşüm kapsamında standardizasyona tabi tutulduğunu dile getiriyor. Pekin yönetiminin uygulamasının Uygurlara ait kültürün silinmesi çabalarının bir parçası olduğunu belirtiyor.

Büyük dedesinin gömüldüğü mezarlığın yıkıldığını söyleyen Doğu Türkistan Milli Uyanış Hareketi Genel Başkanı Salih Hudayar, Çin’in bizi biz yapan tüm kanıtları tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Bizi  Han Çinlilere dönüştürmek istiyorlar,açıklamasında bulundu.

Başkent Urumçi'de, kentsel bir yeniden yapılanma projesine yer açmak için uluslararası havaalanına yakın yerdeki bir tarihi mezarlık yok edildi.

Şayar kentinde ise i tek tipleştirme kapsamında eski mezarlıklar imha edildi. Yerine tek tip beton yığınları yapıldı. Çin zulmü küresel salgın daha kötü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal