BM'den Kaşıkçı Cinayetine Tarafsız Soruşturma

Birleşmiş Milletler (BM) Salı günü Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili bağımsız ve tarafsız bir soruşturma çağrısında bulundu.

31.10.2018-09:22 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-09:19) BM'den Kaşıkçı Cinayetine Tarafsız Soruşturma

Birleşmiş Milletler (BM) Salı günü Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili bağımsız ve tarafsız bir soruşturma çağrısında bulundu. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Kaşıkçı cinayetini soruşturmak için uluslararası uzmanların dahil edilmesi gerektiğini söyledi ve Suudi makamlarını Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğunu herhangi bir gecikme olmaksızın ortaya çıkarmaya çağırdı. Bir açıklamada Bachelet,‘’Soruşturma, siyasi değerlendirmelerin herhangi bir görünümden arınmış olması için, delil ve tanıklara tam erişim ile uluslararası uzmanların katılımı son derece arzu edilir" dedi. "Kurbanın cesedinde bir otopsi de dahil olmak üzere adli tıp muayenesi, herhangi bir soruşturma için önemli bir unsurdur ve Suudi makamlarını daha fazla gecikme ya da önleme olmaksızın vücudunun nerede olduğunu söylemeye çağırıyorum" diye ekledi. Bachelet, Türk ve Suudi makamlarının cinayeti soruşturma çabalarından memnun olduğunu söyledi. Bachelet, "Türk ve Suudi makamlarının Kaşıkçı cinayetinin iddia edilen faillerinin soruşturulması ve kovuşturulması için attığı adımları memnuniyetle karşılarım." dedi.

Hükümet eleştirmeni, "Ancak Suudi Arabistan'daki üst düzey yetkililerin açıkça yer aldığı ve Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda yer alan bilgiler ışığında, bir gazeteciye karşı böylesine şoke edici bir şekilde suç işlenmesine anlamlı bir hesap verebilirlik ve adalet sağlamak için çok yüksek bir düzeye getirilmelidir." diye belirtti. Bachelet, gerçeğin ortaya çıkarılması gerektiğini ve suçluların hesap vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Suudi gazeteci ve Washington Post gazetesi köşe yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Konsolosluğuna girdikten sonra kaybolmuştu. 20 Temmuz Suudi yetkilileri, bulunduğu yer hakkında herhangi bir bilginin reddedilmesinden sonra gazetecinin konsolosluk binasının içinde öldüğünü itiraf etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal