İslam Nefreti Müslümanları Siyasete Motive Ediyor

The New York Times gazetesinde fikir yazısı yazan bir yazar, İslam'a yönelen nefretin, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki pek çok Müslüman'ı siyasete girmeye motive ettiğini söyledi.

31.10.2018-09:13 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-09:07) İslam Nefreti Müslümanları Siyasete Motive Ediyor

The New York Times gazetesinde fikir yazısı yazan bir yazar, İslam'a yönelen nefretin, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki pek çok Müslümanın siyasete girmeye motive ettiğini söyledi. Ali, Temmuz ayında The Associated Press'in bir raporunu, “Müslümanlara yönelttiği, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözleri ve tweetleri de dahil olmak üzere, İslam'a yöneltilen bağnazlık ve nefret” mesajı olarak gördüğünü açıkladı. Müslüman bir medeni haklar grubu olan Emgage'a göre, 100 kadar Müslüman bu yıl eyalet çapında ulusal makamlara için başvurdu. Ağustos ayı başlarında, Filistinli-Amerikalı ve eski bir Michigan eyalet yasa koyucusu olan Rashida Tlaib, Detroit Kent Konseyi Başkanı devletin demokrat ilkellerinde dar bir zafer kazandı ve kongrede ilk Müslüman kadın olma yolunda ilerliyor. Yirmi yıl önce Kenya'dan bir mülteci olarak ABD'ye gelen bir Somali Amerikalısı olan Ilhan Omar'ın, önümüzdeki ay yapılacak olan seçimlerde Keith Ellison'un Minnesota'daki yerine geçmesi bekleniyor.

Yazar, "Müslümanlar buradalar, ofis için koşuyorlar ve birkaçları Washington'a gidiyor, Kongre'nin pek çok üyesi uzun zamandır yapamadıkları bir şey yapacak: İnsanlara hizmet ederek Allah'a hizmet edecek." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal