BM'den Cemal Kaşıkçı Açıklaması: Uluslararası Soruşturma Lazım

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiseri, Cemal Kaşıkçı olayı ile alakalı uluslararası soruşturmanın lazım olduğunu söyledi.

05.12.2018-13:16 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-13:56) BM'den Cemal Kaşıkçı Açıklaması: Uluslararası Soruşturma Lazım

Birleşmiş Milletler (BM), Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda canice katledilen Cemal Kaşıkçı'nın uluslararası soruşturmayla incelenmesi isteğini tekrarladı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, "Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile alakalı uluslararası soruşturmaya gereksinim var" dedi.

ASIRİ VE KAHTANİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

2 Ekim'de giriş yaptığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında gelişmeler olmaya devam ediliyor. İstanbul Başsavcılığı, eski Suudi İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed el-Asıri ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın eski danışmanı Suud el-Kahtani için tutuklamaya dönük yakalama kararı verdi.

NE OLMUŞTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine destek veren ve Batı basınında Ortadoğu ile alakalı haberleriyle bilinen Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girmsinin ardından ortadan kaybolmuştu.

Emniyet kaynakları tarafından gerçekleştirilen değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı belirtilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a giden ve içlerinde yetkililerin de olduğu 15 Suudi vatandaşının yer aldığı, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere gittikleri tespit edilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal