BM: Arakanlı Müslümanların Kamplarında Covid-19 Tespit Edilmesi Endişe Verici

BM, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde yaklaşık 1 milyon Arakanlı Müslüman'ın kaldığı kampta coronavirüsün muhtemel şiddetli etkileri konusunda ciddi kaygı duyulduğunu açıkladı.

15.05.2020-16:50 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-16:49) BM: Arakanlı Müslümanların Kamplarında Covid-19 Tespit Edilmesi Endişe Verici

BM, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde yaklaşık 1 milyon Arakanlı Müslüman'ın kaldığı kampta coronavirüsün muhtemel şiddetli etkileri konusunda ciddi kaygı duyulduğunu açıkladı.

Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Andrej Mahecic, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, "860 bin Arakanlı mülteciyi barındıran yoğun nüfuslu mülteci yerleşim birimlerinde virüsün potansiyel şiddetli etkileri konusunda ciddi endişeler bulunmaktadır" diye konuştu.

Sözcü Mahecic, kampın etrafında da 400 bin Bangladeşlinin kaldığını dile getirerek, bölgede bulunan topluluğun yeni tip coronavirüs salgınında dünya genelinde en fazla tehlike altında olan kişiler olduğunu kaydetti.

Mahecic, bölgede fazla can kaybının meydana gelmemesi için temiz su ve sanitasyon altyapısı için her türlü çabanın gösterilmesi yönünde çağrı yaptı.

Birleşmiş Milletler’in alt kuruluşlarından biri olan Dünya Gıda Programı (WFP) kıdemli sözcüsü Elisabeth Byrs ise yeni tip coronavirüs salgınının, Bangladeş'in son 50 senede kalkınma için kazandığı her şeyi tehdit ettiğini dile getirdi.

Sözcü Byrs, ülkede halihazırda 40 milyon kişinin yoksulluk çektiğini, virüs dolayısıyla gelir kaybı ve tüketimin azalması halinde milyonlarca kişinin daha yoksulluğa sürüklenebileceğini ifade etti.

"COVİD-19 KAMPTAKİ ÇOCUKLAR İÇİN BÜYÜK TEHDİT"

UNICEF Sözcüsü Marixie Mercado da WFP ve diğer ortaklarıyla kampta akut yetersiz beslenme sıkıntısı olan çocuklar için "tarama, tedavi ve bakım sağlamayı" sürdürdüklerini ifade etti.

UNICEF Sözcüsü Mercado, kamplarda yaşayan 5 yaşından küçük Müslüman çocukların yüzde 11'inin akut beslenme sıkıntısı çektiğini kaydederek, coronavirüs salgınının bu çocuklar için büyük tehdit oluşturduğunu vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal