Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İran'a Saldırı Talebinde Bulundu

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nin, İran'a karşı bir saldırı için ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) savaş planı istediği öne sürüldü.

14.01.2019-10:09 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-10:06) Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İran'a Saldırı Talebinde Bulundu

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nin, İran'a karşı bir saldırı için ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) savaş planı istediği öne sürüldü.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği’ne geçen sene Eylül ayında gerçekleştirilen saldırıdan sonra Ulusal Güvenlik Konseyinin, İran'ı vurma konusunu görüştüğü iddia edildi. Konseyin, Pentagon'dan aldığı planlar hakkında çalışıp çalışmadığı ve Trump'ın bu konuda bilgi sahibi olup olmadığı hala muamma.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyinin geçen sene İran'a karşı bir saldırı için ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) savaş planı isteğinde bulunduğu öne sürüldü.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin resmi yetkililerinden edindiği bilgiler doğrultusunda, Eylül ayında ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği’ne karşı saldırı sonrasında Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un yönetimindeki Ulusal Güvenlik Konseyi'nin İran'ı vurma konusunu ortaya attığı, Pentagon'dan da bu konuda askeri seçenek talebinde bulunduğu açıklandı.

Konseyin isteğinin, Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nı tedirgin ettiği vurgulanan haberde, eski Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman Yardımcısı Mira Ricardel'in Amerikan elçiliğine karşı saldırıyı "savaş ilanı" olarak nitelendirdiğini, ABD'nin bu doğrultuda harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Pentagon'un, Konseyin talebine cevap verip İran'a karşı saldırı planlarını gönderdiği işaret edilen haberde, Beyaz Saray'ın bu konuda harekete geçip geçmeyeceği ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bu konuda bilgi sahibi olup olmadığı bilinmiyor.

Pentagon bu konuda açıklama yapmaktan uzak dururken Wall Street Journal Gazetesi, Konseyin, Irak ve Suriye'de eş zamanlı saldırı gerçekleştirmek amacıyla bazı askeri planları istediğini iddia etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal