BAE'den Tehlikeli Adım Şimdi de Nükleer Santral Açtı

Dünyanın en büyük petrol yataklarına sahip olan Birleşik Arap Emirlikleri'nde kurulmuş olan Barakah Nükleer Enerji Santrali’nde ilk reaktörü faaliyete geçti. Katar ise BAE'nin hamlesine tepki gösterdi.

08.08.2020-13:15 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-14:33) BAE'den Tehlikeli Adım Şimdi de Nükleer Santral Açtı

BAE Başbakanı Muhammed bin Raşit el Maktum, ülkede kurdukları Barakah Nükleer Enerji Santrali’nin faaliyete geçtiğini duyurdu. 4 reaktörü olan santralin ilk aşama bir reaktörü çalıştırıldı. Barakah Nükleer Enerji Santrali, Arap dünyasındaki ilk santral olarak tarihe geçmiş oldu.

Muhammed bin Raşit el Maktum, açılan nükleer santralle ilgili şu açıklamada bulundu: 'Arapların bilimdeki yollarını yeniden yakalama ve diğer büyük milletlerle rekabet etme kabiliyetine sahip olma adına, dünyaya bir mesaj oldu.'

KATAR'DAN NÜKLEER SANTRAL TEPKİSİ

Birleşik Arap Emirlikleri'ne komşu olan Katar ise kurulan nükleer santralin 'Bölge barışı için bir tehlike' olduğunu vurguladı. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın denetimlerine her zaman açık oldukların ifade eden BAE, uranyum zenginleştirme faaliyetlerinde de bulunmayacak.

BİR SONRAKİ HEDEF MISIR

Mısır'ın Arap ülkeleri arasında ilk nükleer santrale sahip olacağı düşünülürken Rus firmaları tarafından Akdeniz'de yapılan nükleer santralin 2026 yılında açılacağı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal