Azerbaycan-Ermenistan Çatışmalarında 7 Azerbaycan Askeri Şehit Düştü

İki ülke hududunda yaşanan çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral biri albay olmak üzere 7 asker şehit düştü.

14.07.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-14:36)

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev, pazar günü Ermenistan askerlerinin Azerbaycan mevzilerine saldırmasıyla başlayan çatışmalarda, Ermenistan’a ait birçok askeri araç ve mevziinin hedef alındığının altını çizdi.

Azerbaycan ordusunun saldırılara karşılık vermesiyle 100 kadar Ermeni askerin öldürüldüğünü kaydeden Veliyev, kendi ülkesinde de kayıplar olduğunu belirtti.

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Veliyev, bu sabah yaşanan çatışmada, Tümgeneral Polad Heşimov ve Albay İlgar Mirzeyev'in kahraman bir şekilde şehit düştüğünü bildirdi.

Veliyev, yaşanan çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan bir er, iki binbaşı ve iki astsubayın şehit düştüğünü kaydetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sınırda Ermenistan'dan alınan intikamın yeni görüntülerini paylaştı.

BM: 'ÇATIŞMAYA SON VERİN'

Azerbaycan ve Ermenistan'a çatışmalara son verme, gerginliği düşürme ve provoke edici konuşmalardan kaçınma çağrısı yapan  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, uzun zamandır süregelen Karabağ problemine barışçıl ve görüşülmüş bir çözüm için destek olma tavsiyesini tekrarlamıştı.

ÇAVUŞOĞLU: ERMENİSTAN AKLINI BAŞINA TOPLASIN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle konuşmuştu: 'Ermenistan haince bir saldırıda bulundu ve 4 tane kardeşimiz şehit oldu. Burada şunu görüyoruz Ermenistan özellikle yeni çatışma alanları oluşturmak istiyor. Siyasi çözüme bugüne kadar Ermenistan yanaşmadı. Bugüne kadar Ermenistan hiçbir çözüme yanaşmadı. Ermenistan'ın yaptığı kabul edilemez, aklını başına toplasın.

'AZERBAYCAN YALNIZ DEĞİLDİR'

Azerbaycan yalnız değildir. Biz tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız. Bugün Azerbaycan Dışişleri Bakanı'nı arayacağım, değerlendirme yapacağız.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal