Azerbaycan'dan Ermeni Garnizonuna 'Teslim Ol' Çağrısı

Azerbaycan ordusu, Şuan Ağdere bölgesinde bir Ermeni garnizonunu ablukaya alarak teslim ol çağrısı yaptı. Garnizon'dan henüz yanıt gelmediği belirtildi.

27.09.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-16:21) Azerbaycan'dan Ermeni Garnizonuna 'Teslim Ol' Çağrısı

AZERİ İNTİKAMI ALIYOR:10 ERMENİ ASKERİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ermenistan-Azerbaycan cephesinde Ermenilerin Azerbaycan'ın sivil yerleşim bölgelerine saldırı gerçekleştirmesi neticesinde masumlar hayatlarını kaybetti ve yaralandı. Azerbaycan da saldırıya en ağır şekilde yanıt verdi. Azerbaycan'dan gelen açıklamada, 10 Ermeni askerinin öldürüldüğü aktarıldı.

UKRAYNA'DAN DESTEK

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan - Azerbaycan arasındaki gerilimin tırmanmasından oldukça kaygı duyuyor. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Twitter'dan şu ifadelere yer verdi:

'Alevlenmeye neden olan koşulları dikkatlice inceliyoruz. Anlaşmazlığın barışçıl çözümü için tarafları diyaloğa geri dönmeye çağırıyoruz.'

AZERBAYCAN'DAN HAVA HAREKATI HAMLESİ

Azerbaycan Hava Kuvvetleri Ermeni işgali altındaki Karabağ'a hava harekatı gerçekleştirdi.

HULUSİ AKAR'DAN ERMİSTAN'A KINAMA

Bakan Akar, Ermeni birimlerinin, Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini hedef alan taarruzlarıyla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şu ifadeleri kullandı:

'Kafkasya’da barış ve istikrarın en büyük engeli Ermenistan’ın saldırgan tutumudur ve bölgeyi ateşe atacak bu saldırganlıktan derhal vazgeçmelidir‬. Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkanlarımızla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız. Ermenistan'ın bu alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz.'

ERMENİSTAN'DA SIKI YÖNETİM VE TAM SEFERBERLİK

Ermenistan Başbakanı, Dağlık Karabağ'daki gerilimin tekrar tırmanmasının akabinden Ermenistan'da sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan ettiklerini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal