Ayetullah'ın Torununun Paylaştığı Fotoğraf İran'ı Karıştırdı

İran'ın devrimdeki dini lideri Ayetullah Humeyni'nin torunu Ali İşraki'nin ailesi ile paylaştığı bir fotoğraf olay oldu. Çünkü İşraki'nin kızının kolundaki çantanın değeri 17 bin 500 lira.

07.07.2018-10:53 - (Son Güncelleme: 07.07.2018-10:59)

İran'ın devrim önderi Ayetullah Humeyni'nin torunu Ali İşraki'nin ailesi ile beraber paylaştığı fotoğraf İran'da gündem oldu. Nedeni ise İşraki'nin kızı Yasemin'in kolundaki sarı-lacivert renkteki leopar desenli çantaydı.

FİYATI 17 BİN 500 TL

İranlı gazeteciler, İran'ın 29 sene önce hayatını kaybeden dini önderi Ayetullah Humeyni'nin birinci ve ikinci kuşak torunlarının lüks ilgisinin peşine düştü. Çünkü İmam Humeyni'nin torunu Ali İşraki'nin eşi ve iki kızıyla paylaştığı fotoğrafında, dikkat çeken bir ayrıntı vardı. İşraki'nin büyük kızı Yasemin'in kolundaki çanta, lüks ürünleriyle tanınan İtalyan moda devi Dolce & Gabbana'ya aitti. İranlı gazeteciler, söz hususu markanın internet sayfasına girerek Yasemin'in kolundaki çantaya baktı ve fiyatının 3 bin 799 dolar (17 bin 500 TL) olduğunu gördü. Haber sosyal medyada ve basında süratle yayıldı.

PAYLAŞIM REKORU KIRDI

Çantanın ücreti ve İşraki ailesinin fotoğrafı #IranRegimeChange (İran'da rejim değişikliği) etiketi ile binlerce defa paylaşıldı. "Humeyni'nin geride kalan akrabaları lüks içinde yaşam sürerken İran'ın çoğu kesimiyle aralarında ekonomik bir uçurum var. İşte İranlı elitlerle halk arasında meydana gelen büyük fark" yorumları yapıldı.

"YAZAN FİYATIN YÜZDE 1'İNİ VERİN... "

Yasemin, durum ardından Snapchat'ten yayınladığı bir fotoğrafla çantanın gerçek olmadığını "Haberde geçen fiyatın yüzde birini bana verin çantayı size vermeye razıyım" sözleriyle cevap etti. Kendisi için yapılan haberleri tiye aldı.

ANNE DE BURBERRY ÇANTA KULLANIYOR

İşraki ailesinin lüks tüketim merakı üstüne yapılan ilk haber Yasemin'in Dolce & Gabbana çantası değil. Daha önce de Ali İşraki'nin eşinin taktığı Burberry marka kol çantasının 1090 sterlin (6 bin 605 TL) değerinde olduğu tespit edilmiş ve ağır eleştiriler almıştı. Durum böyle olunca genç kızın çantasının sahte olduğuna da kimse inanmadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal