Avusturya Cami Kapatma Tehditi

Viyana'nın en büyük camilerinden birinde Çanakkale Savaşı'nın canlandırıldığı etkinlik Avusturya'da hızla gündeme geldi. Avusturya Başbakanı camii ile ilgili tehditler savurdu.

19.04.2018-10:25 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-13:01) Avusturya Cami Kapatma Tehditi

Viyana'nın en büyük camilerinden birinde Çanakkale Savaşı'nın canlandırıldığı etkinlik Avusturya'da hızla gündeme geldi. Türkiye karşıtlığıyla öne çıkan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Viyana Belediyesi'nin Müslüman derneklerine sağlanan devlet yardımları konusuyla ilgili "daha katı olması gerektiğini" ifadelerini kullanarak söz konusu camiyi kapatmakla ilgili tehdit savurdu.

2016 yılında çekildiği öğrenilen ve haftalık "Falter" gazetesinde yayımlanmış olan fotoğraflarda, asker üniforması giyen çocuklar Birinci Dünya Savaşı esnasında Çanakkale Cephesinde savaşan askerleri canlandırıyor.

Gazetede yer alan karelerden birinde şehit rolü yapan çocukların yerde yattıkları ve üzerlerinin Türk bayraklarıyla örtülü olduğu görülüyor.

Bu görüntüler Avusturya'da tepkiye yol açarken, Avusturya Başbakanı cami kapatmakla tehdit etti.

Fotoğrafların yayınlanmasının akabinde konuşma yapan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "söz konusu olayın Avusturya'da yeri olmadığını ve (böyle bir olaya) asla ama asla müsamaha gösterilmeyeceğini" söyledi.

TEHDİT SAVURDU

Sağ çizgideki Avusturya Halk Partisi Genel Başkanı Kurz, Avusturya yasalarına göre etkinliğin sergilendiği Avrupa Türk İslam Birliği'ne bağlı caminin kapatılmasının dahi söz konusu olabileceği ifadelerini kullandı. Kurz, ayrıca Sosyal Demokrat Partili Viyana Belediyesi'nin Müslüman derneklerine sağlanan devlet yardımları konusunda "daha katı olması gerektiğini" şeklinde ifadeler kullanddı

Partinin Viyana Eyalet Teşkilatı Başkanı Gernot Blümel de din işlerinden sorumlu olan Kültür Dairesi'ne olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatılması gerektiği yönünde talimat verdiği haberleri geldi.

ATİB ise yaptığı açıklamada, "son derece büyük bir talihsizlik" olarak nitelendirdiği oyunun bitmesinin dahi beklenmeden iptal edildiğini ve de konuyla alakalı çok yönlü bir inceleme başlatıldığını duyurdu.

ALMANYA'DA DA BENZER BİR OLAY YAŞANMIŞTI

Geçen hafta Almanya'da Çanakkale Savaşı'nın yıldönümü nedeni ile düzenlenen benzer bir etkinlik de aynı tepkilere yol açmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal