Avustralya’da Covid-19’da Ölümler Artıyor

Avustralya’da coronavirüs tespit edilen 3 hastanın daha yaşamını yitirmesiyle, ülkede toplam ölü sayısı 54’e, virüsten enfekte olan kişi sayısı ise 6 bin 204’e çıktı.

10.04.2020-10:23 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-10:21) Avustralya’da Covid-19’da Ölümler Artıyor

Avustralya’da coronavirüs tespit edilen 3 hastanın daha yaşamını yitirmesiyle, ülkede toplam ölü sayısı 54’e, virüsten enfekte olan kişi sayısı ise 6 bin 204’e çıktı.

Yeni Güney Galler, Tazmanya ve Victoria Eyalet Sağlık Bakanlıklarından gelen açıklamalarda, yeni tip coronavirüse yakalanan ve hastanelerde tedavi gören 3 erkek hastanın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu neticede ülkede yeni tip coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 54’e çıkarken, 335 bin kadar kişiye uygulanan testler neticesinde 6 bin 204 Avustralyalıda virüs tespit edildiği ifade edildi. Bu kişilerden 2 bin 987’si sağlığına kavuştu.  

Coronavirüs salgını dolayısıyla dünya genelinde olduğu gibi Avustralya’da da bu yılki Paskalya bayramının evde kutlanacağının altını çizen Başbakan Scott Morrison, virüsle mücadele kapsamında alınan yasak ve kısıtlamaların ihlal edilmemesini söyledi.

Paskalya mesajında, bugünden başlamak üzere 4 günlük resmi tatile giren Avustralyalılara "dışarı çıkmamaları" çağrısında bulunan Başbakan Morrison, "Seyahat etmek, bir yere gitmek yok. Bu Paskalya’da evdeyiz" sözlerine yer verdi.

SANAT BAKANI YASAKLARA UYMAYINCA CEZA KESİLDİ

Yeni Güney Galler Emniyet Müdürü Mick Fuller, yeni tip coronavirüs dolayısıyla yürürlüğe giren seyahat yasaklarına uymayarak Sydney’e yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan tatil evine giden NSW Eyalet Sanat Bakanı Don Harwin’e bin Avustralya doları (Yaklaşık 4 bin TL) para cezası verildiğini duyurdu.

Bakan Harwin’e kuralları ihlal ederek halk sağlığını riske attığı için para cezası verildiğinin altını çizen Fuller, hiç kimsenin ve hiçbir kurumun yeni tip coronavirüs nedeniyle alınan karaların üzerinde olmadığını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal