Avrupa'da Noel Korkusu Başladı!

Avrupa'da noel heyecanı başlamışken bir taraftan da korku başladı. Noel'de yapılan saldırılardan dolayı birçok Avrupa şehrinde polis güvenlik önlemlerini artırdı.

20.11.2018-13:47 - (Son Güncelleme: 20.11.2018-13:36) Avrupa'da Noel Korkusu Başladı!

Avrupa'da Noel'in yaklaşmasıyla terör paniği de kendini gösterdi. Geride bıraktığımız senelerde Avrupa'nın değişik yerlerinden kamyon ve tırla yapılan saldırılarda Noel pazarlarının hedef alınması, güvenlik ekiplerini de harekete geçirdi.

Almanya ve İngiltere'de güvenlik bariyerleri kuruldu, otomoatik silahlı poliler devriye atmaya başladı.

ALMANYA'DA BARİYERLER KURULDU

Almanya'nın başkenti Berlin'de Noel pazarlarının etrafı beton bariyerlerle kapatıldı. 2016 senesinde olan saldırılarda 12 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından her sene üst düzey tedbirler alan Alman emniyeti, bu sene de güvenlik tedbirlerini artırarak uygulamaya aldı.

Özellikle şehir merkezinin etrafını saran beton bloklarla koruma duvarı kurulurken, gene muhtemel eylemlere karşı teyakkuz durumunda. Özellikle Noel panayırının etrafında güvenlik tedbirleri üst düzeye çıkartıldı.

İNGİLTERE'DE OTOMATİK SİLAHLI POLİSLER

Aynı tedbir İngiltere'de de mevcut. Ülkeyi çepe çevre saran üst düzey güvenlik tedbirlerinde başkent Londra öncelikli olarak, Birmingham, Manchester ve Londra'yı çelik ve beton bariyerlerle örülürken otomatik silahlı polisler de sıklıkla Noel pazarlarının etrafında sürekli olarak tur atıyor.

Geride bıraktığımız senelerde Avrupa'nın değişik yerlerinde yapılan araçlı saldırılarla yayaların üstlerine ve Noel pazarlarına doğru araç, kamyon ve tırlar sürülerek eylemler yapılmış, bu durum da Avrupa'yı diken üstünde tutmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal